Summering av premiärturen

Vi var väldigt nervösa inför premiären för vår rundtur med människor ifrån Sverige. I en hel månad reste vi runt och testade vårt program. Tog tider för bilturerna, provåt på de ställen vi skulle äta, vandrade alla vandringar för att veta hur ansträngade det skulle vara. Pratade med guider, kontrollerade rummen på alla ställen vi fick tillgång till. Gjorde upp både plan B och C för alla dagar ifall något skulle inträffa eller om någon ville ta en längre eller kortare tur. Roligast hade vi när vi provgrillade på stranden utanför resorten i Lundu. Vi ville testa ett annorlunda sätt att göra egen kol och grilla sakta, som vi fått tips om från en volontär från Uruguay.

När alla deltagare anlände var vi taggade till tårna och våra förväntningar var skyhöga. Trots dessa höga förväntningar kunde vi inte i vår vildaste fantasi föreställa oss hur kul och fantastiskt det faktiskt blev.

Att vi sedan kunde skänka nästan 25 000 kr direkt till Project Orangutan    och dessutom få kvar lika mycket till att utvecka vårt samarbete med samma organisation, kändes helt overkligt.  Vi kommer alltså att använda en del av dessa 25 000 kr som blev över att starta en förening Borneo-vänner, få organisationsnummer och ett eget bankkonto. Vi behöver också bygga en hemsida på eget domännamn. Självklart försöker vi göra det mycket billigare genom att fortsätta att arbeta ideellt och blir det pengar över går dessa direkt tillbaka till djuren på Matang wildlife centre.

deltagarnas egna ord:

”Den häftigaste semestern ever! Vi fick vara med om och se mycket i detta land. Jag skulle utan tvekan göra om det igen. Våra reseledare Annika och Kristoffer var suveräna. De blev en i gänget, men med ansvar . Hela resan var välplanerad med bra flyt. Fanns alltid en plan B om plan A inte fungerade av ngn anledning. Man visste hur lång tid , på ett ungefär, resa med bil , vandring skulle ta. Dom var alltid positiva . Som ni förstår mina vänner , vill jag slå ett slag för denna resa . Gör den! Ni kommer inte ångra er. Bara ångra om ni inte gör det 😉 Ska man poängsätta resan och reseledarna, blir det 12/12 av 12 möjliga. ”

Ninna och Lasse

”Jag var med på resan och det är mycket spännande som man får vara med om. Vi har fått åka på flotte och äta mat tillagad i bambu. Har man tur så blommar världens största blomma. De är inte alls så säljiga på Borneo som de är i Thailand. Sedan tar Annika Elgeskog och Kristoffer väl hand om en. Kommer tillbaka till Kuching och Borneo”

Elsa

   

 

”Mycket bra arrangerat. Varierat program och kunnigt folk gjorde resan till en fantastisk upplevelse .”

Mathias och Eva

”Resan var fantastisk!
Vi fick en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Kristoffer och du hade ordnat upplägget på ett proffsigt och genomtänkt sätt. Det enda jag har att gnälla LITE över var boendet i dom statliga husen, som jag vet att ni redan har letat fram nya ställen att bo på istället. Kan vara skönt att ha möjlighet att ta sig ett kvällsdopp i en pool tex.
Jag/ vi kommer varmt att rekommendera resan till Borneo med er.
Även vi själva är sugna på att återkomma.”
Kram på er från Uffe o Lottie

 

Så här trötta och glada var vi när vi vinkade av de sista deltagarna på flygplatsen i Kuching!

Nu ser vi fram och få välkomna nästa grupp i oktober 2019 och vi längtar tills vår nya hemsida är klar 🙂