Jag heter Annika Elgeskog och det är jag som ligger bakom gruppen Borneo-vänner.

Jag har ännu en gång börjat på ett nytt kapitel i mitt nu 58-åriga liv. I slutet av augusti 2017 sålde jag mitt hus och gav bort alla mina saker och köpte mig en husbil. I dag (oktober 2018) är husbilen till salu och jag har precis flyttat in i en lägenhet i Skara. Vi behövde kunna arbeta mer effektivt så lägenheten är ett kombinerat kontor och bostad.

Jag söker ett liv i frihet och enkelhet där jag får mer tid över till det som är roligt och som känns värdefullt för mig. Jag försörjer mig som timvikarie på olika boenden för funktionsnedsatta. Att bo i husbilen var perfekt och jag skulle ha fortsatt med det livet OM inte det hade dykt upp ännu en kul grej – att arbeta som volontär på Borneo!

 Jag arbetar med att plantera massa växter.

Mitt i smällkalla vintern tog jag en paus från husbilen och åkte till Borneo. Dag 2 bytte jag semestern mot volontärsarbetet.

För att göra en långhistoria kort så åkte jag hem till Sverige med en enda tanke – hur kan jag bidra med pengar till det viktiga arbete som utförs för att rädda de utrotningshotade djuren. Min kompis och kollega Kristoffer, som arbetat än längre på Borneo, och jag slog våra kloka huvuden i hop. Resultatet blev att vi nu kommer att ta med oss våra vänner och deras vänner till Borneo för en första rundresa i mars 2019. Vi arbetar helt gratis och därför kan 100% av resans överskott gå direkt till arbetet med djuren.
Vi samarbetar med Leo Biddle som bott och verkat på Borneo i 13 år. Klicka på länken här och se hur Leo hjälper en näsapa tillbaka till djungeln.

 

 

Kram Annika